Cromwell Property Group og Goldman Sachs køber portefølje i Finland

Den globale ejendomsforvalter Cromwell Property Group investerer sammen med Goldman Sachs i købet af Omega-porteføljen, der består af 22 ejendomme i Finland. Cromwell får ansvaret for den løbende forvaltning af porteføljens aktiver.

Omega-porteføljen omfatter et samlet etageareal på 109.000 m2, fordelt på 13 kontorejendomme, fem industriejendomme og fire ejendomme, primært indrettet til detailformål. Mere end 80 % af porteføljens værdi er beliggende i den finske HMA-region, der omfatter byerne Helsinki, Espoo og Vantaa. Porteføljens mest prominente bygning er kontorejendommen Kaisaniemenkatu 13, en velbeliggende, moderniseret historisk bygning i udkanten af Helsinkis centrale forretningsdistrikt, der blandt andet rummer den Nordiske Investeringsbank (NIB). Samlet set er ejendommene i porteføljen aktuelt udlejet til over 200 lejere, herunder selskaberne Mehiläinen, S-Group, St1, Cisco og LähiTapiola.

Tomas Beck, Head of Nordics, udtaler: “Med sit mix af kvalitetskontorejendomme som Kaisaniemenkatu 13 og Stella Terra, der er en del af erhvervsparken Stella Business Park i Leppävaara, samt en række ejendomme med potentiale for værdiskabende aktiviteter giver Omega-porteføljen os mulighed for at udnytte vores lokalkendskab til at skabe betydelig værdi ved hjælp af forskellige strategier. Disse omfatter blandt andet erhvervsudlejning, omlægning til boligformål samt oprettelse af delporteføljer af institutionelle investeringsejendomme, som vil tiltrække en bredere kreds af investorer.

David Kirkby, CEO Europe, udtaler: “Cromwells forretningsaktiviteter i Europa er baseret på en omfattende platform, der giver vores klienter adgang til kvalitative ejendomsinvesteringer. Det seneste køb er et godt eksempel på de fordele, som en af vores klienter fra private equity-sektoren har opnået ved at benytte vores omfattende europæiske platform til at finde gode investeringsmuligheder inden for et nyt geografisk område. Kombinationen af lokale teams og en veletableret platform, der fungerer på tværs af landegrænserne, skaber nye muligheder og giver vores klienter den fornødne tryghed til at investere i nye markeder i bestræbelserne på at opnå afkast i den europæiske ejendomsbranche.”

Cromwell forvalter ejendomsaktiver og investeringskapital til en samlet værdi af knap 4 mia. euro gennem sine fonde og mandater i Europa, bestående af over 338 ejendomme og ca. 3.400 lejemål, som administreres af en række lokale teams på i alt ca. 190 medarbejdere, fordelt på 22 afdelinger og 14 europæiske lande. I Norden forvalter selskabet ejendomsaktiver for i alt 350 mio. euro (eksklusive Omega-porteføljen), som administreres af lokale teams i København, Helsinki, Malmö og Stockholm.

JLL er sælgers rådgiver i handlen.

finnish property